Over Anita de Groot

Over Atelier Anita de Groot
Atelier Anita de Groot is een modelabel die gaat over passie en optimisme. Het is voor de zelfverzekerde vrouw die in haar vrije tijd comfortabele kleding wil dragen en er tegelijkertijd stijlvol en leuk wil uitzien.

De ontwerpen
Anita ontwerpt haar collecties alleen. Dit proces start met heel veel ideeën, stoffen, materialen en prints. De ideeën worden vervolgens omgezet in samples en daarna uitgewerkt in draagbare ontwerpen. Dit vereist veel tijd, geduld en liefde. Bij de ontwerpen staat draagbaarheid centraal. Of je nu uitgaat voor een drankje met je vrienden, een avondje gaat bankhangen of even gaat winkelen; de ontwerpen zijn comfortabel, makkelijk te combineren en geven je een speelse uitstraling. Om de kwaliteit van de ontwerpen te waarborgen wordt er een combinatie van de beste stoffen de leukste prints geselecteerd.

De collectie
Er worden twee collecties per jaar uitgebracht: lente/zomer en najaar/winter. Ook worden er elke maand nieuwe ontwerpen aan de collectie toegevoegd. Anita’s collectie bevat voornamelijk kleding maar daarnaast ontwerpt zij ook accessoires.

De productie
De collecties worden in Polen geproduceerd. Zij bezoekt de producent jaarlijks zodat zij er zeker van is dat de kleding op een eerlijke manier wordt gemaakt en er een goede band onderling opgebouwd kan worden.

Over Anita de Groot
Zolang als Anita zich kan herinneren is mode onderdeel van haar leven geweest. Dit heeft haar uiteindelijk geïnspireerd om modeontwerpster te worden.
Nadat ze haar studie mode maatkleding aan het ROC en haar Bachelor Fashion Design aan de Hoge school voor de kunsten in Utrecht heeft afgerond voelde zij de drang om haar eigen modelabel op te zetten. Hieruit is haar eerste collectie sweatshirts in 2015 ontstaan en heeft zij haar eerste stappen gezet in het realiseren van haar droom.
Inmiddels zijn we drie collectie’s verder en is het tijd voor een volgende stap, het openen van een boutique store in het centrum van Schiedam.
Vanaf September 2017 kun je alle producten niet alleen online maar ook offline bezichtigen.

Het team

Anita de Groot

Anita de Groot

Ontwerpster

Anita is eigenaar van het merk. Tevens is ze de ontwerpster en de drijvende kracht achter het team.

Firiyal Ackermans

Firiyal Ackermans

Verkoop

Firiyal is verantwoordelijk voor de verkoop en klantencontact en reist dagelijks het hele land door.

Nienke van Denderen

Nienke van Denderen

Fotograaf

Nienke is dag in dag uit bezig met fotografie en verzorgd fotoshoots. Zij vindt dit het allermooiste wat er is.

Sophie Langerak

Sophie Langerak

Illustrator

Sophie is parttime kunstenares en maakt illustraties voor de website. Haar specialiteit is portretten.