Over Anita de Groot

Het Nederlandse modelabel werd opgericht in 2014 door Anita de Groot.
Met als hoofddoel de kledingindustrie te verduurzamen. Een Fair Wear productie proces, korte levertermijnen en zonder overproducties. De collectie word in kleine oplages geproduceerd op een zo groen mogelijke manier.

Het begin van een collectie start met heel veel ideeën, stoffen, materialen en prints.
Daarna wordt het uitgefilterd tot dat er een concept/beeld ontstaat waaruit de ontwerpen komen. Met in het achterhoofd de activiteiten waar deze ontwerpen bij passen, voor een date night, wandeling in de stad of lekker comfortabel bankhangen. En kun je eindeloos combineren met de ontwerpen.

Het label focust zich op twee hoofdcollectie (zomer en winter) per jaar, maar tussendoor komende er maandelijks nieuwe ontwerpen bij. De collectie wordt in kleine oplages geproduceerd in Polen. Dit voorkomt overproductie en draagt het label een steentje bij aan de wereld.
Daarnaast komen, bijpassend in het seizoen, ook accessoires bij.

De vrouwen die het label dragen zijn ambitieus, optimistisch en zelfverzekerd. Maar gaan door hun drukke leven ook gebukt onder stress. De rust die ze kunnen vinden in het comfortabele merk AnitadeGroot met mooie en originele kleding, maar ook een beleving waarmee ze tot rust komen en even alleen maar aan zichzelf hoeven te denken.

Met deze gedachten kan de doelgroep ook terecht op de website waar ze verschillende stijlen kunnen ontdekken. De volwassen look van de website doet de vrouwen meer thuis voelen op de website dan voorheen. Maar ook door de topics die gevoegd zijn als Girls with.. Trend en Shop the look zal de online shopping ervaring versterken.

Anita de Groot
Creative director
Sophie Langerak
Illustrator
Nienke van Denderen
Photographer