Fair Wear

Fair Wear

Fair Wear, een van de belangrijkste eisen voor het label. Bij Anita de Groot weten we waar de producten vandaan komen.
De collecties worden in kleine oplages geproduceerd zodat verspilling niet in beeld komt. De producent kan op korte termijn leveren, zodat waneer de producten uitverkocht raken er snel op kleine schaal bij geproduceerd kan worden. Zo voorkomen wij overproductie en dit is beter voor mens en milieu.
Een voorbeeld is ook dat de materialen worden opgehaald wanneer de productie wordt geleverd, zo voorkom je extra transport.

Voordat de collecties werden uitbesteed, werd alles door Anita de Groot zelf gemaakt. Het had dan ook een pré dat er een producent werd gevonden die op kleine schaal en snel kon produceren. Klanten vinden het belangrijk dat hun kleding onder goede omstandigheden geproduceerd zijn en wij ook. Daarom hebben we gekozen voor een producent die goed is voor het personeel, vaak te bezoeken is en twee keer per maand naar Nederland komt voor afgifte van de goederen en nieuwe producten komt doorspreken.

Het label produceert op korte termijn, dat wil zeggen dat de producten voordat het daadwerkelijk seizoen begint pas gepresenteerd worden. Zo kunnen wij inspelen op de laatste trends, klanten voorzien van producten die zij willen en kunnen we altijd bij bestellen omdat ook de stoffen in het seizoen gelanceerd worden en zo dus lang op voorraad zijn. Wij zij dus geen traditioneel modelabel, maar doen het net even ander.

Zoals in ieder productieproces is er altijd overig materiaal, daarvan willen wij zo goed mogelijk gebruik maken. En ook oplossingen bieden op verspilling van stoffen. Zo maken wij van overig materiaal kussen hoezen of kleine make-up bags. Ook zijn we deze zomer voor het eerst bezig met lingerie. Met de reststoffen van de collectie kun je nog een lingeriesetje maken. Een kleine uitbreiding maar een hele mooie toevoeging aan het eigenzinnige label.

Schermafbeelding 2016-09-12 om 12.03.45 PM