Fair Wear

Fair Wear

Fair Wear, een van de belangrijkste eisen voor het label. Bij Anita de Groot weten waar het gemaakt wordt en wie het maakt.
De collecties worden in kleine oplages geproduceerd zodat overproductie niet de kans krijgt. De producent kan op korte termijn leveren, zodat wanneer de producten uitverkocht raken er snel op kleine schaal bij geproduceerd kan worden. Zo voorkomen wij overproductie en dit is beter voor mens en milieu.
Een voorbeeld is ook dat de materialen worden opgehaald wanneer de productie wordt geleverd, zo voorkom je extra transport.

Voordat de collecties werden uitbesteed, werd alles door Anita zelf gemaakt. Het had dan ook een pré dat er een producent werd gevonden die op kleine schaal en snel kon produceren. Wij vinden het belangrijk dat onze kleding onder goede omstandigheden geproduceerd zijn. Daarom hebben we gekozen voor een producent die goed is voor het personeel, vaak te bezoeken is en twee keer per maand naar Nederland komt voor afgifte van de goederen en nieuwe producten komt doorspreken.

Het label produceert op korte termijn, dat wil zeggen dat de producten voordat het daadwerkelijk seizoen begint pas gepresenteerd worden. Zo kunnen wij inspelen op de laatste trends, klanten voorzien van producten die zij willen en kunnen we altijd bij bestellen omdat ook de stoffen in het seizoen gelanceerd worden en zo dus lang op voorraad zijn. Wij zij dus geen traditioneel modelabel, maar doen het net even anders.

Zoals in ieder productieproces is er altijd overig materiaal, daarvan willen wij zo goed mogelijk gebruik maken. En ook oplossingen bieden op verspilling van stoffen. Zo maken wij van overig materiaal kussen hoezen of kleine make-up bags. Ook zijn we deze zomer voor het eerst bezig met lingerie. Met de reststoffen van de collectie kun je nog een lingerie setje maken. Een kleine uitbreiding maar een hele mooie toevoeging aan het eigenzinnige label.

Schermafbeelding 2016-09-12 om 12.03.45 PM